EVRAKLARTÜBİTAK -ÇEDES PROJELERİ

Sosyal Bilgiler 4006 TÜBİTAK

Sosyal Bilgiler 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı başvuru süresi 27 Nisan Perşembe günü saat 17:30’a kadar uzatılmıştır.

Sosyal Bilgiler 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı 4006-A ve 4006-B çağrıları ile ilgili detaylı bilgi için https://bilimiz.tubitak.gov.tr/bilimFuariBasvuru.htm 

ARBİS bilgileri ile yapılacaktır.

Sosyal Bilgiler 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programına aşağıdaki kurumlar başvuru yapabilir:

  • 5-12. sınıflar arasında eğitim öğretim hizmeti veren devlet okulları 
  • Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) 
  • Öğretim programlarında Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Türkçe vb. derslerden en az üçüne yer veren Mesleki Eğitim Merkezleri 
  • Bünyesinde 5-12. sınıfların eğitim gördüğü görme, işitme ve zihinsel engelli devlet okulları

Belirtilen kurum/kuruluşlarda kadrolu ve tam zamanlı öğretmenler proje yürütücüsü olabilir. Ancak; Müdür, Müdür Yardımcıları ve Ücretli Öğretmen olarak görev yapanlar proje yürütücüsü olamaz.


Tüm araştırma proje yarışmalarında, proje çalışması, http://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-lise-ogrencileriarastirma-projeleri-yarismasi adresinde bulunan şablon kullanılarak hazırlanır ve tek bir dosya halinde PDF formatında sisteme yüklenir. Proje hazırlığında kullanılması planlanan veri toplama araçlarının (test, anket, görüşme formu, vb.) elektronik başvuru sistemine PDF formatında yüklenmesi gerekir. Projenin metninin yüklenmesi yanında, kullanılan veri toplama araçlarının uygulanabilmesine ilişkin İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınmış izin belgesinin de taratılarak sisteme yüklenmesi gerekir. Bilimsel etik kuralları gereği kullanılacak veri toplama araçları hazır ise hazırlayan bilim insanından kullanım izni alınmalı ve sisteme yüklenmelidir.

Araştırma projesinin hazırlık aşamasında proje kapsamında kullanılacak veri toplama araçlarının okullarda öğrenci veya öğretmenlere uygulanması gerekiyorsa  İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin alınmalıdır. Alınacak izin 81576613-10.06.02-E.1563890 sayılı ve 21.01.2020 tarihli Araştırma Uygulama İzinleri 2020/2 sayılı GENELGE ‘de belirtilen hususlara göre alınmalıdır. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü izni almak için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma, Yarışma ve Sosyal Etkinlik (https://ayse.meb.gov.tr/basvurudev/ ) sayfasından Araştırma Uygulama İzni Ön Başvurusu yapılmalı, başvurunun çıktısı, genelgede istenen belgelerle birlikte başvuru yapan öğrencinin okulundan İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne gönderilmelidir.

Proje kapsamında Milli Eğitime Bağlı Kurum ve Okullarda uygulanacak veri toplama araçlarının kullanım izni için gerekli belgeler:

1-     Projenin yöntem bilgisini içeren belge (Araştırma Uygulama İzinleri 2020/2 sayılı Genelge 5. maddede   belirtilen bilgileri içerir.)

2-       Ölçek /Anket İzin Dilekçesi (Hangi kurumda, ne zaman, kimlere, nasıl uygulanacak belirtilmeli.)

3-       Çalışma materyali örneği(Anket, form, ölçek, gönüllü Onam Formu vb. )

4-       Başvuru Formu (ayse.meb.gov.tr üzerinden alınan)

5-       Araştırma İzni Başvuru Taahhütnamesi (ayse.meb.gov.tr üzerinden alınan)

6-       Veli izin onam formu

Araştırma Uygulama İzinleri 2020/2 sayılı Genelge indir.

Araştırma İzni Başvuru Taahhütnamesi indir (Genelge içinde 13. Maddede bahsedilmektedir.)

Muammer ASLAN

Sosyal Bilgiler Öğretmeniyim. Sosyal Bilgiler Dünyası Facebook Grubu'nun yöneticileri arasında yer alıyorum.
Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

sosyal bilgiler dünyası